zaterdag 9 april 2011

Risotto met courgette

18/2/2009 - Risotto met courgette
Gisteren Jeroens favoriete kostje gekookt. Risotto met courgette & saucijzen. Ik vind het vooral heel ontspannend om 20 minuten met helemaal niets anders bezig te zijn dan die pan met rijst waar af en toe wat bouillon bij moet & af en toe in geroerd moet worden. Wees niet bang voor risotto, maar heb gewoon wat geduld!!! Enne.... niet die pakjes volgen die zeggen dat je de risotto op moet zetten in ruim kokend water & gewoon laten staan tot hij gaar is. Echt lekkere risotto heeft aandacht nodig!



Risotto met courgette

1 courgette in blokjes gesneden
1 ui fijngesnipperd
ong. 1 liter bouillon (ik neem meestal kruidenbouillon) tegen de kook aan
150 gr. risottorijst
parmezaanse kaas
pijnboompitten

Verhit flink wat boter & olijfolie in een brede pan met anti-aanbaklaag (bijv. een hapjespan) & fruit daarin de fijngesnipperde ui tot die glazig ziet. Voeg dan de risottorijst toe & bak even mee tot de korrels glimmen & ook glazig beginnen te zien. Dan begint het proces van scheutjes bouillon toevoegen, roeren & opnieuw bouillon toevoegen tot de risotto gaar is (duurt ongeveer 20 minuten & je zal niet alle bouillon gebruiken) Voeg na zo'n 10 minuten de blokjes courgette toe & laat ze meegaren met de rijst. De risotto moet nog een beetje nat zijn als hij gaar is. En dan is het tijd voor de mantecura. Draai het vuur uit & doe een flinke klont boter & een flinke hand parmezaanse kaas bij de risotto. Roer het door de rijst heen & laat het smelten. De risotto is als het goed is nu één mooi glanzend geheel & is klaar om geserveerd te worden. Aan tafel stooi je er wat gegrilde pijnboompitjes & parmezaans kaas naar smaak over.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen