zondag 10 april 2011

Zoetzure chiligarnalen

23/8/2009 - Zoetzure chiligarnalen
Tja.... I'm back!!! De zomer is bijna voorbij & dus is het weer tijd om te gaan schrijven. Gisteravond moest Jeroen honkballen. Ik moest boodschappen doen & ging pas later kijken (toen ik aankwam stonden ze al met 18-0 voor) Maar goed, dat betekende dus ook dat ik alleen voor mezelf eten klaar moest maken & dat werden garnalen. Jeroen lust die niet & ik vind ze heerlijk & makkelijk klaar te maken. Dus op dit soort avonden altijd een goede keus! Het recept is geinspireerd op een recept uit de Delicious van maart 2007, maar ik heb e.e.a. aangepast naar een maaltijd voor één persoon. De Quick Wok Noodles worden in een verpakking met 2 porties van 150 gram geleverd. Die 150 gram is precies genoeg voor een maaltijd voor één persoon & het grote voordeel is dat je ze niet meer hoeft te koken, maar ze eventjes kan meewokken voor een perfect resultaat.



Zoetzure chiligarnalen

2 bosuitjes
2 eetlepels zoete chilisaus
2 eetlepels ketchup
½ eetlepel kristalsuiker
½ eetlepel sojasaus
½ rijstazijn/witte wijnazijn
olie
1 cm. gemberwortel, in luciferreepjes
150-200 gr. garnalen (ik nam dievriesgarnalen)
1 theelepel maizena
1 teentje knoflook, geperst
1 rood pepertje, in reepjes
10 kerstomaatjes, gehalveerd
1 pakje Quick Wok Noodles van Blue Dragon

Snij het groene deel van de bosuitjes in dunne reepjes & het witte deel in schuine ringetjes. Meng de chilisaus, de ketchup, suiker, sojasaus & azijn in een kommetje. Verhit wat olie in een wok op hoog vuur. Roerbak de gember 30 seconden, schep de garnalen erdoor & roerbak nog 1½ tot 2 min. tot de garnalen ondoorzichtig worden & net gaar zijn. Schep de garnalen op een bord. Meng de maizena met 1 eetlepel koud water tot een gladde pasta. Verhit de wok opnieuw & doe er nog wat olie in. Voeg de knoflook & het pepertje toe & schep, zodra het begint te sissen, de kerstomaatjes & de witte ringetjes bosui erdoor. Roerbak nog 1 minuut & schep de noedels erdoor. Doe gelijk het chilimengsel & het maizenapapje in de wok & roerbak alles even 1 minuut tot de noedels opgewarmd zijn. Schep tenslotte de garnalen er weer door, samen met wat reepjes bosuigroen & schep alles goed om. Zorg dat de garnalen goed verwarmd zijn & schep de noedels op een bord. Garneer met wat achtergehouden reepjes bosui & eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen