zaterdag 9 april 2011

Pannenkoeken met aardbeien

12/5/2009 - Pannenkoeken met aardbeien
Gisteren was het weer eens een ik-heb-geen-zin-om-uitgebreid-te-koken dag. En daarom besloot ik maar om pannenkoeken te maken. Zoals ik al eerder vertelde vind ik pannenkoeken eigenlijk niet echt lekker, maar met vers fruit zijn ze prima te eten. Ik belegde mijn pannenkoek met gemarineerde aardbeien & crème fraîche. Yummie!!!!



Pannenkoeken met aardbeien

250 gram bloem
300 ml. melk
200 ml. bier
2 eieren
snufje zout
boter
aardbeien
balsamico-azijn
honing
paar druppels citroensap
wat crème fraîche
wat geroosterde pijnboompitjes

Zeef de bloem in een grote kom. Strooi een snuf zout erbij & breek de 2 eieren erboven. Giet de helft van de melk erbij & meng alles goed door elkaar met een garde of een mixer. Als je een mooi glad mengsel zonder klontjes hebt, dan kun je de rest van de melk & het bier erbij gieten & nog even goed door het beslag mixen. Laat de kom een half uur staan rusten met een doek erover. Tijdens het wachten kun je de gemarineerde aardbeien gaan maken. Was hiervoor de aardbeien eventjes, haal de kroontjes eraf & snij ze in kleine stukjes. Meng in een kommetje een eetlepel balsamico-azijn met een eetlepel vloeibare honing & enkele druppels citroensap. Giet deze 'dressing' over de aardbeien & laat ze zo staan tot je aan tafel gaat. Voor het bakken van de pannenkoeken moet je een klontje boter in een hete koekenpan laten smelten, giet wat van het beslag erbij (veel als je dikke pannenkoeken wilt, weinig als je van dunne houdt) & laat dit door de hele pan lopen door voorzichtig met de pan rond te draaien. Bak eerst de ene kant van de pannenkoek. Als de bovenkant van de pannenkoeken gestold begint te raken, is het tijd om de pannenkoek om te draaien. Doe dit voorzichtig met een spatel of spectaculair door de pannenkoek in de lucht te gooien (is mij nog nooit gelukt) & bak dan de andere kant nog even. Als de pannenkoek klaar is, dan leg je hem op een groot bord afgedekt met een theedoek & ga je de volgende pannenkoek bakken. Doe dit tot je een hele stapel pannenkoeken & geen beslag meer hebt. Aan tafel bestrijk je het middelste gedeelte van de pannenkoek met creme fraiche, daar leg je een deel van het aardbeienmengsel op, strooi er wat geroosterde pijnboompitjes op & rol dan de pannenkoek op. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen