In het weekend probeer ik wat uitgebreider te koken als we thuis zijn (wat niet zo heel vaak gebeurt) Dan eten we gezellig aan tafel met een wijntje erbij & soms eten we er zelfs een dessert bij. Afgelopen weekend maakte ik onder andere de platte aardappels die ik eerder beschreef, een salade & de kip uit onderstaand recept. Ik had nog wat dingen in de koelkast liggen & improviseerde dit gerecht. Het smaakte erg goed & wil dat graag met jullie delen.

Kip met ham uit de oven
2 kipfilets
een aantal tomaten
4 plakjes seranoham
peterselie
geraspte kaas
Verwarm de oven voor op 200ºC. Snij de tomaat in plakjes & leg de plakjes onderin een niet al te grote ovenschaal. Wikkel de plakjes ham om de kipfilets & leg de filets op de plakjes tomaat. Hak de peterselie heel fijn & strooi deze over de ingepakte kipfilets. Strooi er tenslotte wat geraspte kaas over & zet de kip in de oven. Bak de kip ongeveer 30 minuten in de oven & eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten