vrijdag 8 april 2011

Broccoli met parmezaan

23/11/2008 - Broccoli met parmezaan
Het is zo'n zondag dat je lekker binnen wilt zitten. Buiten sneeuwt het (de sneeuw blijft niet liggen, maar toch...) & binnen is het tijd voor gewoon een dagje niksen & uitrusten. Alleen jammer dat dat niet helemaal zal gaan. Gisteravond waren de broer & zus van Jeroen hier & toen bleek dat de auto van Martijn kapot was toen ze weg wilden gaan. We hebben geprobeerd de auto alsnog te starten met sleepkabels, maar dat wilde niet echt werken in het donker, regen, kou, wind etc. Dus hebben we ze uiteindelijk maar met onze auto weggebracht. Straks komt hij dus hierheen met zijn vader & mijn vader komt helpen, omdat hij verstand van auto's heeft in tegenstelling tot de rest van ons. Maar goed, zondag blijft mijn leuke-dingen-uitprobeerdag & dus heb ik de omaatjeskoek van vrijdag gemaakt. Bleek dat de baktijden iets langer zijn, dus die zal ik zo in het recept nog even aanpassen. Maar hij ziet er erg lekker uit! Vanavond gaan we kipkarbonades, rostirondjes & broccoli met parmezaan eten. Hier het recept van de broccoli (uit het kookboek van Nigel Slater)



Broccoli met parmezaan

350 gram broccoli
100 gram Parmezaanse kaas
50 gram boter
Snij de broccoli in stukken. Kook de broccoli in gezouten water tot de stelen zacht zijn, dit duurt ongeveer 5 minuten. Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas. Laat de boter zacht worden (niet zo zacht dat hij vloeibaar wordt) Laat de broccoli uitlekken & doe hem in een ovenschaal die groot genoeg is om de broccoli in 1 laag in te doen. Doe de boter op de broccoli & gooi de Parmezaanse kaas erover. Zet de schaal in een voorverwarmde oven op 200ÂșC totdat de kaas een mooi bruin korstje heeft (maar pas op dat hij niet aanbrandt!)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen