Deze noedels maakte ik gisteren, toen ik na een lange dag even geen zin had in een zware maaltijd. Ik had nog een pot noedels gekregen voor mijn verjaardag staan & paste een recept dat ik al een poosje geleden in mijn kookschrift aan, omdat ik geen zin had in broccoli & taugé. Het was een heerlijke maaltijd met interessante nieuwe smaken.

Noedels met limoen/sherry/kokossaus met kip
eiernoedels
400 ml. kippenbouillon
stukje sereh, overlangs in vieren gesneden
2 kipfilets, in dunne plakjes gesneden
bakje sugar snaps
handje taugé
1 limoen, uitgeperst
2-3 eetlepels Thaise vissaus
rood pepertje, ontpit & ragfijn gesneden
2 eetlepels sherry
½ eetlepel honing
100 ml. kokosmelk
2 eetlepels maizena
wat koriander, gehakt
cashewnoten
Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, stort ze in een zeef & spoel ze met koud water af. Giet de bouillon in een pan, doe de sereh erbij & breng het al roerend aan de kook. Voeg de kip, limoensap, vissaus, sherry, honing & pepertje toe & kook zachtjes zo’n 10 minuten. Voeg na ongeveer 5 minuten de sugar snaps toe. Roer de maizena los met 2-3 eetlepels kokosmelk & verdun het vervolgens met de rest van de kokosmelk. Schenk dit al roerend in de pan & blijf roeren tot de saus gebonden is. Voeg de taugé toe & warm ze even door. Schep de noedels in diepe borden of kommen, schep de saus erover & strooi er wat gehakte koriander & cashewnoten over.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten