zondag 10 april 2011

Zomerse couscoussalade

23/5/2010 - BBQ-weer & couscoussalade
Het is weer bbq-weer. En dat betekent dat wij gisteren hier thuis op ons mooie terras lekker hebben ge-bbqd met mijn ouders, mijn broer, zijn vriendin & hun dochter. Het was reuzegellig & het eten was lekker. Over het vlees valt niet zoveel te vertellen. Dat waren gewoon lamskoteletjes bestrooid met peper & zout. En ik had kipkarbonades gekocht zonder bot. Heb die vervolgens besmeerd met een spaanse rub van Nomu. Jeroen heeft ze toen gegrild op de bbq & het resultaat was geweldig. Als bijgerechtjes hadden we gekochte tzatziki & auberginedip van de turk, gepofte aardappeltjes & een heerlijke couscoussalade. Van dat laatste hier het recept...



Zomerse couscoussalade

250 gram couscous
1 bakje kerstomaatjes
1 komkommer
bosje peterselie
plak fetakaas
3 bosuitjes
sap van 1 citroen
olijfolie

Maak de couscous klaar zoals aangegeven op de verpakking. Laat hem afkoelen. Snij de kerstomaatjes doormidden. Schil de komkommer & snij het vlees in stukjes. Hak de peterselie grof. Snij de bosuitjes in dunne ringetjes. Snij de fetakaas in kleine blokjes. Doe alle vaste ingrediƫnten in een grote kom & hussel ze goed door elkaar. Knijp een citroen boven de salade uit. Voeg een flinke scheut goede olijfolie toe & meng goed door de salade heen. Proef of de salade op smaak is & voeg anders nog wat olijfolie, zout of peper toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen