vrijdag 8 april 2011

Gele rijst met doperwten

10/11/2008 - Gele rijst met doperwten
Ik hou ervan om in het weekend nieuwe recepten uit te proberen. En dan vooral iets bewerkelijker recepten. Afgelopen zaterdag was het weer raak. Ik ging Chicken Tika Massala klaarmaken uit de Currybijbel van Madhur Jaffrey. We eten vaak curry's uit potjes omdat dat zo makkelijk is & toch lekker. Maar zelf maken geeft toch meer voldoening & is toch lekkerder. En zo moeilijk is het niet. Enig nadeeltje aan het recept van zaterdag was dat de smaak ietwat (lees: veel te) pittig was voor Jeroen zijn smaak. Volgende keer dus iets minder cayennepeper gebruiken. Ik zal vanavond even het recept posten. Bij de curry aten we gele rijst. Heel makkelijk om te maken & erg lekker!



Gele rijst met doperwten

Basmatirijst
Kurkurma (geelwortel)
Zout
Diepvries doperwten
Was de rijst in een kom totdat het water helder blijft. Laat de rijst dan 30 minuten weken. Laat de rijst uitlekken, weeg de hoeveelheid & doe hem in een pan met water in de verhouding rijst : water=1 : 1,5. (dus bij 100 gram rijst moet 150 ml. water) Zet hem op het vuur, breng aan de kook & strooi er flink wat kurkurma bij (dit zorgt voor de gele kleur). Laat de rijst op een heel laag vuurtje koken tot alle water opgenomen is & de rijst gaar is. Breng ondetussen in een ander pannetje de doperwten aan de kook in water met wat zout & laat ze gaar worden. Meng vlak voor het serveren de rijst met de doperwten & smullen maar!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen