zondag 10 april 2011

Panna Cotta

12/7/2010 - Panna Cotta
Dit recept vond ik in een sponsored magazine van Fiat. Lijkt me lekker om eens een keer zelf te maken... Misschien iets voor komend weekend.Panna Cotta

200 cl. volle melk
300 cl. room
100 gr. suiker
3 gelatineblaadjes
2 vanillestokjes

Doe de melk, room en suiker in een pannetje & zet dit op een zacht vuur. Laat de gelatine intussen in koud water wellen. Schraap met een mes de binnenkant uit de doormidden gesneden vanillestokjes & voeg de zwarte spikkeltjes toe aan het mengsel op het vuur. Als het een paar minuten zachtjes gekookt heeft, haal je de pan van het vuur en laat je alles een beetje afkoelen. Knijp het water uit de gelatineblaadjes en roer ze door het roommengsel. Zeef alles & schenk de vloeibare panna cotta als deze gaat geleren in (met koud water natgemaakte) vormpjes of koffiekopjes. Zet ze zo'n 6 uur in de koelkast om op te stijven. Haal ze een half uurtje voordat je ze serveert uit de koeling & stort ze op dessertbordjes.

1 opmerking:

  1. Dit is echt heerlijk. Probeer het met bosvruchten coulis. MMMMMMMMMMMMM!!!! Ik heb vaker creme brulee met sereh en sinasappel gemaakt, maar de panna cotta (gekookte slagroom) zoals boven beschreven eet je heeeerlijk bij restaurant La Porta in Montechiello.
    Groetjes Babette.

    BeantwoordenVerwijderen