zondag 10 april 2011

Platte aardappels uit de oven

30/8/2010 - Platte aardappels uit de oven
Toen wij van de zomer in Frankrijk waren aten wij de laatste avond van de vakantie bij het chambre d'hote waar ook de camping was. Al het eten dat we die avond voorgeschoteld kregen was erg lekker, maar voor mij sprong er één gerecht uit & dat waren de gebakken aardappels uit de oven. Deze waren heel smakelijk, knapperig & smeuig tegelijk. Met een heerlijke smaak door de verse kruiden die de kokkin gebruikte. Thuis probeerde ik deze aardappels na te maken, alleen zijn bij mij alle kruiden verpieterd tijdens de warme dagen in juni. Ik nam dus genoegen met een potje kruiden dat ik uit Frankrijk meegenomen had. Ook erg lekker & zeker voor herhaling vatbaar!



Platte aardappels uit de oven

Een paar aardappels (kijk even hoeveel personen je hebt)
Olijfolie
Zout (liefst grof zeezout)
Kruiden (vers of uit een potje) zoals rozemarijn, tijm, bouquet garni ofzo

Boen de aardappels goed schoon & kook ze met schil en al in gezouten water tot ze net niet gaar zijn (zo'n 15 minuten) Giet het water af & laat de aardappels even afkoelen tot je ze met je handen aan kunt raken. Verwarm de oven voor op 220ºC. Snij de aardappels in verticale plakken van zo'n ½ cm dik. Vet een platte ovenschaal in met olijfolie. Leg de aardappelplakken dakpansgewijs in de schaal. Bestrooi met de aardappels met de kruiden & zout & sprenkel er olijfolie over. Zet in de oven & laat ongeveer 45 minuten staan tot de aardappels bruin & knapperig zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen