zaterdag 9 april 2011

Pannenkoeken met appels

21/3/2009 - Pannenkoeken met appeltjes
En weer is er bijna een week voorbij gegaan zonder dat ik iets geschreven heb. Ik geef het mooie lenteweer maar de schuld ;-) Gisteren had ik geen zin om boodschappen te gaan doen & daarna uitgebreid te koken. Het werden dus zelfgebakken pannenkoeken (zonder pakje) En hoewel ik pannenkoeken eigenlijk niet zo lekker vind, werden ze dat wel door ze te vullen met creme fraiche & appel. Simpel, maar erg lekker!



Pannenkoeken met appeltjes

250 gram bloem
300 ml. melk
200 ml. bier
2 eieren
snufje zout
boter
1 appel
suiker
kaneel
creme fraiche
Zeef de bloem in een grote kom. Strooi een snuf zout erbij & breek de 2 eieren erboven. Giet de helft van de melk erbij & meng alles goed door elkaar met een garde of een mixer. Als je een mooi glad mengsel zonder klontjes hebt, dan kun je de rest van de melk & het bier erbij gieten & nog even goed door het beslag mixen. Laat de kom een half uur staan rusten met een doek erover. Snij net voor je gaat bakken de appel in hele kleine stukjes. Bestrooi deze stukjes met kristalsuiker & een eetlepel kaneel & hussel alles goed door elkaar. Voor het bakken van de pannenkoeken moet je een klontje boter in een hete koekenpan laten smelten, giet wat van het beslag erbij (veel als je dikke pannenkoeken wilt, weinig als je van dunne houdt) & laat dit door de hele pan lopen door voorzichtig met de pan rond te draaien. Bak eerst de ene kant van de pannenkoek. Als de bovenkant van de pannenkoeken gestold begint te raken, is het tijd om de pannenkoek om te draaien. Doe dit voorzichtig met een spatel of spectaculair door de pannenkoek in de lucht te gooien (is mij nog nooit gelukt) & bak dan de andere kant nog even. Als de pannenkoek klaar is, dan leg je hem op een groot bord afgedekt met een theedoek & ga je de volgende pannenkoek bakken. Doe dit tot je een hele stapel pannenkoeken & geen beslag meer hebt. Aan tafel bestrijk je het middelste gedeelte van de pannenkoek met creme fraiche, daar leg je een deel van het appelmengsel op & vervolgens rol je de pannenkoek op. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen