zaterdag 9 april 2011

Gegrilde kip met couscous

4/6/2009 - Gegrilde kip met citroencouscous
Soms heb je van die avonden dat je even snel wat wil eten, maar geen kant-en-klaar-maaltijd wil halen. Onderstaand recept vond ik in de Delicious van mei & heb het al een paar keer gemaakt. De toevoeging van rozijnen is een eigen uitvinding, maar dat komt doordat ik rozijnen in de couscous zo onwijs lekker vind...



Gegrilde kip met couscous

200 gram sperziebonen
2 kipfilets
2 eetlepels olijfolie + extra voor het bestrijken
zout & peper
150 gram snelklaar couscous
200 ml. groentebouillon
1½ eetlepel citroensap
2 eetlepels pijnboompitten, licht geroosterd
3 eetlepels grofgehakte peterselie
2 eetlepels rozijnen

Zorg dat je alle ingrediënten klaar hebt staan, want deze maaltijd bereid je dan lekker snel! Haal de puntjes van de sperziebonen, was ze even & breng ze in gezouten water aan de kook. Laat de sperziebonen koken tot ze beetgaar zijn. Leg de kipfilets één voor één tussen 2 laagjes plasticfolie & sla er met een vleeshamer (of een deegroller zoals ik doe) hard op tot plat geslagen zijn tot een dikte van ongeveer 1½ cm. Verhit een grillpan. Breng de kipfilets op smaak met zout & peper & bestrijk ze licht met wat olijfolie. Bak de kipfilets 3-4 minuten aan elke kant. Doe terwijl de kipfilet bakt de couscous in een kom, giet er de gloeiend hete bouillon op & meng even door elkaar. Dek de kom af met folie & laat de couscous zo 4 minuten staan. Schep de korrels los met een vork, roer de rest van de ingrediënten erdoor & breng op smaak met zout & peper. Serveer de couscous met de gegrilde kipfilet & de gekookte sperziebonen. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen