zaterdag 9 april 2011

Boerenomelet

24/2/2009 - Boerenomelet à la Marieke
Gisteren aten we een omelet met gebakken aardappels. Ik had na een druk weekend met allemaal leuke dingen (concert van Kings of Leon, verjaardag van mijn tante) geen zin om heel uitgebreid te koken op maandag. En ook niet om boodschappen te doen. Heb dus maar een omelet gemaakt met eieren, wat restjes groenten & persillade die mijn moeder meenam uit Frankrijk voor me. Een simpele, doch voedzame maaltijd!



Boerenomelet à la Marieke

4 eieren
scheutje melk
1 peen, in hele kleine blokjes
1 preitje in hele dunne ringetjes
1 tomaat, ontveld & in hele kleine blokjes
5-6 champignons in dunne plakjes (evt. gehalveerd)
zout & peper
doperwtjes
persillade

Zorg ervoor dat de groenten in hele kleine stukjes of dunne reepjes gesneden zijn. Breek de eieren, giet een scheutje melk (of room erbij) & roer ze los. Doe er zout, peper & persillade bij & roer alles goed door elkaar. Verhit in een grote koekenpan wat olijfolie. Doe de groenten erbij & smoor ze even tot de wortel zacht begint te worden. Giet het eiermengsel eroverheen & roer voorzichtig even door zodat de groenten & het ei gemixt worden. Leg een deksel op de pan, zet het vuur niet al te hoog (anders verbrandt de omelet) & laat staan tot de bovenkant van de omelet gestold is. Serveer gelijk met gebakken aardappels & een salade.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen