vrijdag 8 april 2011

Risotto met doperwten

27/11/2008 - Risotto met doperwten
Zoals jullie misschien bekend is, is één van onze lievelingsgerechten risotto. Die heerlijke romige italiaanse rijst, die pas echt lekker wordt met een beetje TLC (Tender Loving Care) Als het aan Jeroen lag, zouden we elke week risotto eten, maar het is vrij vet door de boter die je er rijkelijk voor gebruikt, dus probeer ik het wat in toom te houden. Om risotto te maken heb je wat tijd nodig, je moet namelijk bij de pan blijven, maar als je een half uurtje hebt, dan is dat alweer genoeg. Deze week aten we risotto met doperwten. Echt superlekker! En helemaal niet moeilijk om te maken... We aten ze met saucijzen. Maar je kan er ook wat ham doordoen, dan heb je verder geen vlees meer nodig. Binnenkort volgen meer variaties...



Risotto met doperwten (voor 2 pers.)

150-175 gram risottorijst
1 niet te grote ui, fijngesnipperd
olijfolie
boter
doperwten uit de diepvries
1 liter kruidenbouillon, tegen de kook aan
parmezaanse kaas, geraspt

Verhit de olijfolie & een flinke klont boter in een redelijk diepe pan met anti-aanbaklaag (ik gebruik een hapjespan). Fruit de ui in de olie/boter tot hij zacht is. Doe er dan de risottorijst bij & bak deze mee tot hij glanzend & doorizchtig wordt ( de rijstkorrels zien er dan een beetje als kikkervisjes uit). Neem dan een 2 flinke soeplepels bouillon & giet deze bij de risotto. Laat zacht koken & roer goed (niet hard, maar efficient). Doe de volgende lepel bouillon erbij wanneer de eerdere lepel bijna helemaal opgenomen/verdampt is. Ga hiermee doe tot de risotto bijna gaar is. Doe dan de doperwten erbij & laat ze warm worden. Je zal niet alle bouillon gebruiken, maar neem de bouillon wel ruim! Als de risotto & de doperwten gaar zijn, zet het vuur uit, doe een flinke klont boter & een hand parmezaanse kaas erbij & roer goed door tot de boter & kaas gesmolten zijn. Serveer op warme borden met nog wat geraspte kaas erbij, zodat je dat naar smaak erover kan strooien.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen