zondag 10 april 2011

Chocolate chunk cookies

7/6/2009 - Chocolate chunk cookies
I confess... Ik ben een poosje min of meer verslaafd geweest aan chocolate chip cookies... En nog steeds vind ik naast spritzen, chocoladecookies absoluut de lekkerste koekjes die er zijn. Vorige week besloot ik ineens om maar eens zelf chocoladekoekjes te gaan maken. Het recept komt uit een obscuur boekje dat ik ooit voor een paar euro op het boekenfestijn kocht, 'Cookies Brownies Muffins and More' van Anne Egan. Moest wel even wat amerikaanse inhoudsmaten & gewichten omrekenen, maar de cookies smaakten goed... Binnenkort ga ik meer cookies, brownies etc. uit dit boekje klaarmaken...



Chocolate Chunk Cookies

200 gram bloem
½ theelepel baksoda
¼ theelepel zout
170 gram chocolade
110 gram boter op kamertemp.
85 gram bruine suiker
100 gram kristalsuiker
1 ei
2 theelepels vanille-extract

Verwarm de oven voor op 190ÂșC. Meng in een kom de bloem, baksoda & het zout. Hak de chocolade grof, en zorg dat je alle grotere brokken & kleine kruimeltjes bewaart. Klop de boter, bruine suiker & kristalsuiker 3minuten in een kom met de elektrische mixer, of totdat het mengsel licht & luchtig is. Klop het ei & het vanille-extract erbij. En voeg vervolgens beetje bij beetje de bloem erbij, terwijl je blijft kloppen. Als alles goed gemengd is, roer dan voorzichtig de chocolade door het deeg. Bekleed een bakplaat met bakpapier & maak hoopjes van ongeveer 5 cm. van het deeg op de bakplaat. Zet de plaat in de oven & bak de cookies ongeveer 10 minuten of tot ze mooi goudbruin zien. Laat de cookies 2 minuten op een rooster afkoelen. Verwijder dan het rooster & laat ze verder helemaal afkoelen. Je kan de cookies een paar dagen bewaren in een luchtdicht afgesloten doos.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen