zaterdag 9 april 2011

Zoete aardappel-chorizo soep

20/1/2009 - Zoete aardappel-chorizo soep
Gisteren had ik gewoon weer eens zin in soep. Ik heb van mijn broertje een paar weken geleden het nieuwe kookboek van Jamie Oliver gekregen & was al een paar weken aan het watertanden op de zoete aardappel-chorizo soep. De zoete aardappel & chorizo had ik al in huis & dus was het alleen maar een kwestie van ingrediƫnten snijden, soep koken & opeten. Niet teveel werk dus. We hadden gisteren knoflookbroodjes van Albert Heijn (in het versvak bij de Danerolle-broodjesverpakkingen) erbij. Een lekkere maaltijd!



Zoete aardappel-chorizo soep

2 wortels
2 stengels bleekselderij
2 middelgrote uien
2 teentjes knoflook
800 gr. zoete aardappel
200 gr. chorizo (spaanse worst, salami mag ook)
klein bosje verse peterselie
olijfolie
1 volle theelepel currypoeder
2 kippen- of groentebouillonblokjes
zeezout & versgemalen peper
1 rode peper
Schaaf de wortels
& snij ze in plakjes. Snij de bleekselderij in reepjes. Pel de uien & hak ze grof. Pel de knoflook & snij ze in plakjes. Schil de zoete aardappels & snij ze in blokjes. Snij de chorizo in plakjes. Hak de peterselie fijn. Zet een grote pan op het vuur & voeg 2 eetlepels olijfolie toe. Doe alle gesneden ingrediƫnten in de pan samen met het currypoeder & meng ze door elkaar met een houten lepel. Zet het deksel schuin op de pan & laat de groenten & worst 10 minuten koken, totdat de wortel zacht is & de uien licht goudkleurig. Doe de bouillonblokjes in een pan & voeg 1,8 liter kokend water toe. Roer totdat de bouillonblokjes opgelost zijn & voeg de bouillon dan bij de pan met groenten & worst. Roer de soep goed door elkaar & breng aan de kook. Zet het vuur lager & laat de soep nog 10 minuten pruttelen, zodat de zoete aardappel helemaal gaar is. Breng de soep op smaak met zout & peper. Gebruik de staafmixer & pureer de soep tot hij glad is. Strooi wat fijngehakte rode peper over de soep.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen