zondag 10 april 2011

Appelbollen & vanillesaus

28/12/2009 - Appelbollen & vanillesaus
Weer een recept dat ik tegen kwam op mijn werk... Lijkt me heerlijk!!! Vanavond gaan we zuurkool met worst eten. Misschien maak ik dit wel als toetje...Appelbollen & vanillesaus (4-6 personen)

4 stuks goudreinetten
40 gram amandelspijs
4 plakjes bladerdeeg
1 eidooier
60 gram kaneelsuiker
4 kaneelstokjes (voor garnering)
Vanillesaus:

3 vanillestokjes
3 eidooiers
2 dl. room
50 gram suiker

Schil de goudreinetten en boor het klokhuis eruit. Maak van de amandelspijs acht kleine bolletjes. Druk aan de onderkant van de appel een bolletje spijs in het gat. Vul het verder op met kaneelsuiker en sluit weer af met een bolletje amadelspijs. Vouw de plakjes bladerdeeg om de appels heen en vorm het aan de onderkant tegen elkaar. Roer de eidooier los met wat water en smeer de appelbollen hiermee in. Druk de appelbollen in de kaneelsuiker & bak af in de oven (voorverwarmd op 200 graden in ca. 10 minuten)

Voor de saus snij de de vanillestokjes horizontaal door de helft en schraap het merg eruit. Zet de eidooiers met de room, suiker & het vanillemerg op het vuur & verhit het onder constant roeren tot de saus gaat binden. Zet de warme appelbol op een bord, het kaneelstokjes als garnering ernaast of erin geprikt en lepel de vanillesaus erbij. Smullen maar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten