zaterdag 9 april 2011

Ovenschotel met perline, courgette & tomaatjes

6/2/2009 - Ovenschotel met perline, courgette & tomaatjes
Ik had van de week en pak verse pasta gekocht bij 's lands grootste grootgrutter. Perline met kaas erin. Alleen wist ik niet zo heel goed wat ik ermee moest doen. Ben dus een beetje rond gaan kijken & vond op de Albert Heijn site een recept waarin een ovenschotel met perline beschreven stond. Heb het maar een beetje nagemaakt met nog wat extra's erbij. En het smaakte goed vanavond met een lekker glas wijn, een ciabatta & een rucola-salade...



Ovenschotel met perline, courgette & tomaatjes

1 pak perline gevuld met kaas
150 gram ontbijtspek
250 gram cherrytomaatjes
1 courgette
30 gram Parmezaanse kaas, geraspt
bekertje crème fraîche (250 ml.)
gedroogde salie

Verwarm de oven voor op 200ºC. Snij het ontbijtspek in reepjes, haal ze een beetje los van elkaar & bak ze aan in een koekenpan in een klein beetje olijfolie. Snij de courgette in blokjes & voeg deze samen met de tomaat bij de reepjes ontbijtspek. Giet het bekertje crème fraîche erbij & warm even door. Vet ondertussen een ovenschaal in met wat olijolie. Doe het spek/groentenmengsel in de ovenschaal & doe de perline erbij. Meng met een houten lepel even door elkaar & strooi de Parmezaanse kaas over het geheel heen. Strooi tenslotte nog wat gedroogde salie over de ovenschotel & dek de schaal af met aluminiumfolie. Zet de schaal in de oven & laat zo'n 25 staan tot de pasta gaar is. Haal uit de oven & serveer met een lekkere salade & wat brood.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen