zaterdag 9 april 2011

Sinaasappelijs

4/1/2009 - Sinaasappelijs
Voor het etentje van afgelopen vrijdag vond ik het leuk om zelf ijs te maken. Helemaal niet moeilijk & maximaal effect. Omdat de maaltijd in mediterane stijl was, besloot ik dat het ijs dat ook moest zijn. Vandaar dit sinaasappelijs, dat je ook makkelijk om kunt toveren door er grapefruitsap, citroensap, mandarijnsap etc. etc. aan toe te voegen in plaats van sap van 6 sinaasappels. Denk dat ik dat volgende keer ga proberen...Sinaasappelijs

8 eierdooiers
125 gram suiker
½ liter versgeperst sinaasappelsap

Klop de eierdooiers tot een dikke, bleke room. Breng het sinaasappelsap aan de kook in een pan, schenk het dan langzaam bij het eierdooiermengsel, waarbij u voortdurend krachtig klopt. Schenk het terug in de pan & roer krachtig & onophoudelijk waarbij het net niet kookt, tot het mengsel bindt tot een zeer lichte vla. Laat deze afkoelen. U heeft nu twee opties.

Draai van het mengsel ijs in de ijsmachine & zet het daarna in de vriezer. Haal het voor serveren een poosje uit de vriezer & serveer de bolletjes ijs in een ijscoupe met wat vers fruit.
Bekleed een vorm met huishoudfolie & schenk daar de sinaasappelvla in. Dek hem af met huishoudfolie & zet de vorm in de vriezer. Neem het ijs 15 minuten voor serveren uit de vriezer & keer het op een bord.
Bron: Tamarinde & saffraan - Claudia Roden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten