zaterdag 9 april 2011

Parfait van Tia Maria met amandelen

9/2/2009 - Parfait van Tia Maria met amandelen
En weer zo'n recept dat ik toevallig tegenkwam op mijn werk (dit keer in het huisblad van Gall & Gall) & dat ik wil bewaren voor een leuk etentje een keer...



Parfait van Tia Maria met amandelen

50 ml. Tia Maria
100 gr. amandelschaafsel
250 ml. slagroom
125 gr. gepasteuriseerde eidooier of 4 eidooiers
100 gr. suiker
Rooster het amandelschaafsel in een hete koekenpan. Verkruimel de helft van de geroosterde amandelen met de onderkant van een steelpan. Klop de slagroom iets verder dan lobbig. Klop de eidooiers met de suiker in een beslagkom au-bain-marie tot 75°C. Haal vervolgens de kom uit de au-bain-marie en klop nog even flink door. Spatel de slagroom, de Tia Maria & verkruimelde amandelen door het mengsel. Verdeel dit over 4 cocktailglazen & zet ze minimaal 3 uur in de vriezer. Bestrooi voor het serveren met de rest van de geroosterde amandelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen