zondag 10 april 2011

Gehaktballetjes met couscous

24/8/2009 - Gehaktballetjes met couscous
Vandaag aten we gehaktballetjes met couscous een recept afkomstig uit de laatste Allerhande. En hoewel Jeroen eigenlijk niet van tomaten (& dus ook niet van tomatensaus) houdt, viel dit gerecht toch in de smaak. Ik heb een half pepertje aan het gehakt toegevoegd voor een klein beetje extra pit... De overgebleven gehaktballetjes gaan nu mooi de vriezer in voor een ik-heb-geen-zin-om-te-koken-bui. En een restje couscoussalade gaat morgen mee naar het werk...



Gehaktballetjes met couscous

500 gram rundergehakt
5 tenen knoflook, geperst
½ rood pepertje, fijngehakt
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel gemalen koriander
2 eieren
paneermeel naturel
olijfolie
1 blik tomatenblokjes
250 gram couscous
1 komkommer, in blokjes
3 bosuitjes, in dunne ringetjes
peterselie, fijngesneden

Meng het gehakt met 3 tenen konflook, de koriander, de komijn, de rode peper, de eieren & 30 gram paneermeel. Breng op smaak met zout & peper & kneed het geheel goed door elkaar. Als het gehakt nog iets te nat is, voeg dan nog wat extra paneermeel toe. Draai kleine gehaktballetjes van het mengsel. Strooi nog wat paneermeel op een bord & rol de balletjes erdoor. Verhit 2 eetlepels olie & bak de rest van de knoflook kort. Voeg de tomatenblokjes toe & laat ongeveer 10 minuten zachtjes koken. Verhit olie in een pan met anti-aanbaklaag. Bak de gehaktballetjes op hoog vuur rondom bruin, voeg de saus toe & laat op laag vuur in 20 minuten garen. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng er 4 eetlepels olie, de komkommer, bosui & peterselie door. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen