zaterdag 9 april 2011

Banaan-chocolademuffins

12/1/2009 - Banaan-chocolade muffins
Op de fruitschaal lagen nog 2 overrijpe bananen, in het snoeplaatje nog een reep chocola & ik had zin om iets lekker te bakken. Werden dus banaan-chocolademuffins naar een recept van Nigella Lawson uit ' Hoe word ik een goddelijke huisvrouw'. Erg makkelijk om te maken & erg smakelijk (al zeg ik het zelf) Waarschijnlijk zijn ze erg lekker bij de chocolademelk, die ik eerder beschreef...




Banaan-chocolademuffins (voor 12 stuks)

30 gram boter
60 gram vloeibare honing
½ theelepel vanille-extract
2 grote, heel rijpe bananen
150 gram bloem
1½ theelepel bakpoeder
½ dubbelkoolzure soda
½ theelepel kaneel
snuf zout
reep chocola

Verwarm de oven voor op 190┬║C. Laat in een pan op laag vuur de boter, honing & vanille-extract smelten & zet de pan van het vuur. Prak de bananen. Meet in een andere kom bloem, bakpoeder, dubbelkoolzure soda, soda, kaneel & zout af. Roer het gesmolten boter-mengsel door de bananen & meng dit mengsel door de droge ingredi├źnten. Meng niet te driftig: roer gewoon een paar keer, dan heb je een niet erg aantrekkelijke, klonterige massa, maar maak je daar geen zorgen over. Hak de chocola in stukjes (of breek ze door erop te slaan met een deegroller - doe ik altijd, maar je kan ook een hakmolentje gebruiken) Meng de chocoladestukjes ook door het muffin-beslag heen. Zet papieren muffinvormpjes in een muffinplaat & vul ze voor tweederde met het deeg. Zet ze 25 minuten in de oven. Laat ze 5 minuten in de vormpjes zitten & laat ze vervolgens in hun papieren bakjes nog 5 tot 10 minuten (of tot ze afgekoeld zijn) op een rooster staan. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen