zaterdag 9 april 2011

Curry met kip, wortel & linzen

6/5/2009 - Curry met kip, wortel & linzen
Voor vandaag had ik nog geen eten gepland staan. En omdat ik vrij laat thuis was bij mijn moeder vandaan (we zijn samen met mijn nichtje naar mijn oma in Rotterdam geweest), had ik ook niet echt tijd om boodschappen te gaan doen. Het werd dus improviseren met de ingrediënten die ik al in huis had & ik ' verzon' deze curry met kipfilet (nog over van gisteren), wortels (liggen meestal wel in de koelkast), linzen (staat zo leuk in een glazen pot op het aanrecht), milde currysaus van Patak's (ideaal voor 'snelle' curry's) & kokosmelk. Kortom... met weinig ingrediënten & een beetje fantasie kom je een heel eind. Probeer het eens! En maak anders onderstaand gerecht eens klaar...



Curry met kip, wortel & linzen

2 kipfilets, in blokjes gesneden
4 bospenen, in plakjes gesneden
150 gram linzen
1 ui, fijngesnipperd
2 el. Patak's milde currypasta
200 ml. kokosmelk
beetje peterselie, fijngehakt

Verhit wat olijfolie in een pan & fruit hierin de uitjes aan. Voeg de blokjes kipfilet toe & bak ze rondom goed aan. Doe dan 2 eetlepels currypasta erbij, roer het geheel goed door elkaar & laat nog even staan bakken. Doe de linzen & wortel in de pan, roer alle ingrediënten goed door elkaar & schenk de kokosmelk erbij in de pan. Giet ook ongeveer een kopje water bij de rest van de ingrediënten, draai het vuur lager & laat de curry zo'n 30 minuten staan pruttelen tot de linzen gaar zijn. Kook intussen wat rijst & bak eventueel wat naan-brood in de oven. Als de linzen klaar zijn, strooi dan wat peterselie over de curry & serveer het meteen.

1 opmerking: