5/11/2008 - Boerenkool
Maandag aten we boerenkool. Voor mijn gevoel is de winter al begonnen... er is nachtvorst geweest & we hebben de eerste mistige ochtend ook alweer achter de rug. Boerenkool schijnt het lekkerst te zijn als de vorst eroverheen geweest is. Geen idee waarom, maar het schijnt zo te zijn. Je kunt die vorst ook zelf creeeren door de boerenkool een nachtje in de vriezer te leggen. Dat was ik vergeten, maar de boerenkool smaakte er maandag niet minder lekker door!
Boerenkool
1 zak boerenkool
6-7 grote aardappels
zout
rookworst
scheutje azijn
jus
Schil de aardappels, snij ze in stukken & leg ze op de bodem van een grote pan. Leg de boerenkool er bovenop. Giet dan behoorlijk wat water in de pan & strooi er wat zout bij. Leg op de boerenkool weer de rookworst & doe vervolgens het deksel op de pan. Breng alles aan de kook & laat zo'n 20-25 minuten koken totdat de aardappels gaar zijn. Prik er eventueel even in met een vork. Maak intussen de jus. Haal de boerenkool van het vuur, haal de rookworst uit de pan & stamp de boerenkool & aardappeld met een stampotstamper door elkaar. Giet nog een scheut azijn door de boerenkool. Dit haalt de smaak wat meer op. Snij de rookworst in stukken & serveer deze samen met de boerenkool en de jus. Yummie!!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten