5/5/2009 - Stamppotje knolselderij & raapstelen
Voor mij horen stamppotten toch vooral bij het wintermenu. Op een gure dag boerenkool of zuurkool met worst is dan echt niet te versmaden. Gelukkig zijn er ook stamppotten die je goed in het voorjaar klaar kunt maken & die dan ook op hun lekkerst zijn. Gisteren aten we een stamppotje met knolselderij & raapstelen. Raapstelen is een typische voorjaarsgroente. Het zijn de nog jonge blaadjes van verschillende Brassica-soorten (kool) De raapstelen waren in de aanbieding bij de supermarkt waar we zaterdag boodschappen deden. De knolselderij kennen we vooral van de erwtensoep, maar in dit stamppotje is het ook een lekkere toevoeging op de normale aardappel.
Stamppotje knolselderij & raapstelen
500 gram aardappels, geschild & in blokjes
250 gram knolselderij, geschild & in blokjes
zout
bosje raapstelen
1 bosuitje, in ringetjes gesneden
olijfolie
zout & peper
Kook de aardappel- & knolselderijblokjes in een pan met ruim kokend water met zout in 15-20 minuten gaar. Snij de wortels van de raapstelen & hak de raapstelen grof. Giet de aardappels/knolselderij af, maar bewaar het kookvocht. Stamp de aardappels & knolselderij tot een smeuige massa. Voeg de raapstelen & bosuiringetjes toe & schep ze door de pureemassa. Schenk 2-3 eetlepels olijfolie erbij & wat van het bewaarde kookvocht, roer goed door elkaar, zodat de stamppot lekker smeuig wordt .Breng de stamppot op smaak met zout & peper. Warm nog even door & serveer met een stukje vlees (of vleesvervanger)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten