28/1/2009 - Pasta met gehaktballetjes-roomsaus
Gisteren had ik ineens zin in pasta. Maar dat is altijd een beetje lastig om zomaar te maken omdat Jeroen niet zo heel erg van tomaten houdt & ik toch wel een beetje rekening met hem wil houden soms... Daarom bedacht ik gisteren onderstaand recept & het was lekker!!! De pasta had ik uit het versvak van Albert Heijn & de rest van de ingrediƫnten had ik nog in de koelkast liggen. Hoefde dus geen uitgebreide boodschappen te gaan doen ervoor. En uiteindelijk is het nog snel te maken ook....
Pasta met gehaktballetjes-roomsaus
pakje verse pasta (bijv. tagliatelle)
300 gr. gehakt
1 ei
zout & peper
italiaanse kruiden
2 sjalotjes, heel fijngehakt
paneermeel
boter
1 courgette, in blokjes
bakje verse roomkaas (van Albert Heijn)
½ flesje kookroom
verse bieslook, fijngeknipt
verse peterselie, gehakt
parmezaanse kaas, geraspt
Meng het gehakt met het ei, de fijngesnipperde sjalotjes, zout & peper, de helft van de fijngeknipte bieslook & gehakte peterselie, italiaanse kruiden & de paneermeel & kneed het met de hand goed door. Als je denkt dat het gehakt nog wat te nat is, voeg dan nog wat paneermeel toe, bij te droog gehakt, meng en scheutje melk erdoor. Maak van het gehakt kleine balletjes met een doorsnede van 2-3 cm. Smelt een klont boter in een hapjespan & bak hierin de balletjes aan alle kanten bruin op middelhoog vuur, draai het vuur ietsje lager, voeg de courgetteblokjes toe & laat deze even smoren. Zet intussen een pan met water op het vuur om aan de kook te brengen voor de pasta. Als het water kookt, dan doe je de pasta erbij & volg je de gebruiksaanwijzingen op de verpakking (hoeft niet lang te koken iig) Als de pasta gaar is, dan giet je hem af in een vergiet. Voeg bij de gehaktballetjes/courgette het pakje roomsaus & de kookroom & breng aan de kook. Doe de rest van de verse kruiden erbij & laat even op laag vuur doorpruttelen. Serveer de saus over de pasta heen. En strooi er nog wat geraspte parmezaanse kaas over. Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten