31/3/2009 - Zondags kippetje met sherry
Dit is eigenlijk een heel makkelijk recept & misschien is het niet eens een recept. Afgelopen vrijdag kocht ik een braadkuiken op de markt & zondag vond ik een mooie dag om dit braadkuiken klaar te maken. De sherry stond op het aanrecht & het leek me lekker om deze eerst van binnen & buiten in te smeren met de sherry voor hem verder te kruiden met zout, peper & rozemarijn. Ik maak bereidt niet vaak gebraden kippetjes, maar deze was wel heel erg lekker (als was hij een klein beetje aangebrand aan de bovenkant) Dit is het recept voor het zondagse kippetje met sherry bereidt.
Zondags kippetje met sherry
1 braadkuiken
paar eetlepels sherry
zout & peper
rozemarijn
6 teentjes knoflook
klontje boter
Verwarm de oven voor op 180˚C. Kwast de binnenkant van het kippetje in met wat sherry, Strooi er wat zout, peper & rozemarijn in. Plet de teentjes knoflook met een groot mes, haal het schilletje weg & stop er 3 van in de binnenkant van het braadkuiken. Kwast ook de buitenkant van het braadkuiken in met sherry & kruid de buitenkant van de kip ook met zout, peper & rozemarijn. Leg het braadkuiken in een ovenschaal & leg de rest van de knoflookteentjes naast de kip in de schaal. Leg klontjes boter op de borst & poten van het kippetje & zet de ovenschaal met het braadkuiken in de voorverwarmde oven. Laat 30-45 minuten staan braden tot de kip mooi goudbruin & gaar is. Heerlijk om te serveren met pommes duchesse & doperwten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten