17/11/2008 - Citroenkip met pijnboompitten
Ik heb ooit in Frankrijk een pakje pijnboompitten gekocht & daar stond toen een heel leuk recept op dat ik daarna regelmatig ben gaan maken. Al ben ik wel een beetje gaan variƫren met het oorspronkelijke receot. Deze week gaan we deze kipfilet weer eten. Het is heel makkelijk te maken & lekker om te eten... (al zeg ik het zelf)
Citroenkip met pijnboompitten
kipfilet
1 citroen
handvol pijnboompitten
bloem
paprikapoeder
ui
teentje knoflook
bruine basterdsuiker
Snipper de ui & hak het teentje knoflook fijn. Snij de kip in blokjes. Pers de helft van de citroen uit & besmeer hiermee de kippenblokjes. Doe een half kopje bloem in een plastic zak met een half theelepeltje paprikapoeder. Stop de kipblokjes in de zak & schud goed zodat de blokjes bedekt zijn met het bloemmengsel. Maak wat olie in een pan warm & fruit hierin de ui & even later de knoflook. Doe de kipstukjes erbij & bak ze tot ze gaar zijn. Doe op het laatst nog een beetje citroensap & een theelepel bruine basterdsuiker erbij (niet teveel, want het moet niet te zuur worden) Rooster intussen de pijnboompitjes in een droge pan & strooi die over de kipblokjes. Lekker met pommes duchenne & doperwtjes!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten