26/1/2009 - Kip in 't jasje
Ik vond dit recept net op de site van Boer zoekt vrouw & wilde het voor mezelf even onthouden. Vandaar dat ik het hier maar even neerzet... Denk dat als Jeroen thuis is, ik het komende week even ga maken. Klinkt erg lekker namelijk!
Kip in 't jasje
4 kipfilets
8 flinke plakken belegen kaas
8 plakken coburger ham
1 flinke ui
1 teentje knoflook
6 zongedroogde tomaten op olie
250 ml (demi) crème fraiche
bruchetta (een mengsel van Italiaanse kruiden en zongedroogde tomaten)
3 eetlepels rode pesto
wat citroensap
zout en peper
Snij de kipfilets in de lengte door. Bestrooi de filets met zout en peper en rol ze achtereenvolgens in een plak kaas en een plak coburger ham. Leg de ingepakte filets in een ingevette ovenschaal. Snipper de ui en de knoflook voor de saus en snij de zongedroogde tomaten klein. Schep 2 eetlepels van de olie van de tomaten in een koekenpan en fruit de ui omscheppend glazig. Laat de knoflook en de zongedroogde tomaten kort meebakken. Voeg de crème fraiche toe en breng de saus op smaak met de pesto, de bruchetta, het citroensap en zout en peper. Verwarm de oven voor op 200 graden. Giet een scheutje water in de schaal en zet de kipfilets afgedekt 20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze in de uitgeschakelde oven nog 10 minuten rusten. Ondertussen is de saus gemaakt, neem de kipfilets uit de oven en giet het vocht uit de ovenschaal door de saus.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten