31/3/2009 - Brownies met vanille-ijs & sherry
Het eerste gerecht dat ik bereidde met mijn nieuw gekochte fles Pedro Ximinez-sherry waren brownies met vanille-ijs & sherry. De zoete, rozijnachtige smaak van deze sherry past uitstekend bij chocola. En sorry meneer van Mitra, de sherry was wel bedoeld voor een desert gemaakt met chocolade. Het recept voor dit overheerlijke dessert komt uit het boek van Rachel Allen – Bake. Een boek met allemaal overheerlijke bakrecepten & dit was geen uitzondering. Ik heb alleen macademianoten toegevoegd in plaats van hazelnoten. Dat leek me lekkerder. De sherry in dit gerecht geeft het zoete chocolade/vanilledessert net een beetje extra pit. Erg lekker!
Brownies met vanille-ijs & sherry
175 gram pure chocolade
175 gram boter in blokjes
25 gram cacaopoeder
3 eieren
225 gram lichtbruine basterdsuiker
1 theelepel vanille-extract
100 gram bloem
75 gram macademia-noten, grof gehakt
Pedro Ximinez-sherry
Verwarm de oven voor op 180˚C. Bedek de bodem & wanden van een brownievorm van 20x20 cm. met bakpapier. Smelt de chocolade, boter & cacao in een hittebestendige pan au-bain-marie boven een kom zacht pruttelend water. Let op dat de bodem van de kom het water niet raakt. Als de chocola & boter gesmolten zijn, haal de kom dan van het vuur. Klop in een aparte kom de eieren 2 minunten los met de suiker & het vanille-extract. Klop verder, voeg de chocolade/boter toe & blijf kloppen tot het goed door elkaar gemengd is. Zeef de bloem erin & roer het met een spatel samen met de macademianoten voorzichtig door het deeg heen. Lepel het mengsel in de bakvorm & bak 19-25 minuten in de oven. Als de brownies klaar zijn, dan moet de bovenkant droog zijn, maar de binnenkant is dan nog nattig. Laat de brownies op een rooster in de vorm afkoelen & snij ze in blokken. Leg een stuk brownie op een dessertbordje, schep met een ijslepel een bolletje vanille-ijs ernaast & sprenkel 2-3 eetlepels sherry over het geheel. Yummie!!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten