5/1/2010 - Krieltjes uit de oven
Gisteren had ik zin in aardappeltjes met braadworst. Voor Jeroen warmde ik wat rode kool op (ja, uit een potje, shame on me) En voor mezelf was ik van plan salade te maken, maar dat is e rniet van gekomen. Ach, de krieltjes uit de oven waren ook erg lekker...
Krieltjes uit de oven
500 gram krieltjes, goed schoongeboend
3 sjalotjes, in vieren gesneden
olijfolie
rozemarijn
zout
Verwarm de oven voor op 200 graden C. Zorg ervoor dat de krieltjes goed zijn. Doe ze in een ovenschaal. Giet er wat olijfolie over, meng ze met de stukjes sjalot & breng het geheel op smaak met gedroogde rozemarijn & zout. Voeg 3 eetlepels water toe. Dek de ovenschaal af met alumniumfolie & zet hem in de oven. Laat de krieltjes in 35-40 minuten gaar worden. Haal dan het aluminiumfolie eraf & laat de krieltjes nog 10-15 minuten een bruin & krokant velletje krijgen. Geniet van de krieltjes met een stukje vlees & wat groenten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten