zondag 22 januari 2012

Brownies met cranberries & walnoten

Gisteravond zat ik de eerste 4 afleveringen van Merlin te kijken, die op Veronica werden uitgezonden. Een onwijs leuke serie, maar ik kreeg op een gegeven moment trek in iets lekkers. Nu wist ik zeker dat ik nog chocola in huis had & de andere basisingrediƫnten voor Brownies had ik ook wel in huis. In mijn koelkast vond ik nog een verdwaald zakje cranberries & omdat brownies met alleen chocola & walnoten wel heel machtig vond worden, besloot ik die er ook in te doen. Een frisse noot aan de heerlijk chocolade-achtige brownies. Het basisrecept komt uit het Hummingbird Bakery Cookbook van Tarek Malouf (een aanrader als je van cupcakes, brownies & andere lekkere baksels houdt) Eet smakelijk!


Brownies met cranberries & walnoten

  • 200 gram pure chocolade
  • 175 gram boter
  • 325 gram basterdsuiker
  • 130 gram bloem
  • 3 eieren
  • handje walnoten
  • flinke hand cranberries
Verwarm de oven voor op 175°C.
Doe de chocolade & boter in een hittebestendige kom & verwarm deze au-bain-marie boven een pan met een laagje zacht kokend water. Laat deze kom staan tot zowel de boter als de chocolade gesmolten zijn & verwijder van het vuur. 

Voeg de suiker toe & roer goed tot deze helemaal in het mengsel opgenomen is. Voeg de bloem toe & roer ook deze tot hij opgenomen is. Voeg tenslotte de eieren toe & mix ze goed tot het mengsel dik & glad is. 

Je zou nu de brownies al kunnen in een beboterd brownie-blik (van 33 x 25 cm.) kunnen doen om zo gewone chocoladebrownies te bakken. Maar je kan ook nog extra's toevoegen aan het mengsel. Ik verkruimelde een handje walnoten met mijn handen & roerde deze door het browniemengsel & ik strooide ook cranberries erdoor. Doe vervolgens het mengsel in het brownie-blik & zet ze in de oven om ze 30-35 minuten te bakken. Als de brownies klaar zijn is de bovenkant vlokkig & de binnenkant nog lekker zacht. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten