zaterdag 8 oktober 2011

Red Velvet Cupcakes

Afgelopen weekend werd mijn lieve vriendje 32 jaar oud! Hoera! We hadden het mooiste weer van het jaar & dus konden we lekker buiten zitten met zijn verjaardag. Bij een verjaardag horen ook lekkere hapjes wat mij betreft & dus moest er gebakken worden. Normaal bak ik een aantal taarten, maar dit keer werden het cupcakes. Maar liefst 4 soorten, zodat men ook nog een beetje kon kiezen. De komende dagen zullen ook nog andere cupcakes langs komen, maar ik begin met de Red Velvet Cupcakes. Hele mooie rode cakejes met een witte topping. Super om te zien & lekker om te eten. Het recept voor deze cupcake (& voor de andere drie die ik gemaakt had komt uit het boek: Cake Days van the Hummingbird Bakery. Toen ik in juni op bezoek was bij mijn broer (die toen nog in Engeland woonde) kocht ik dit boek & eigenlijk zou ik al het lekkers eruit wel een keer willen maken. Toch maar wat vaker aan de bak ;-)


Red Velvet Cupcakes

Voor de cakejes:
* 120 gram zachte boter
* 300 gram basterdsuiker
* 2 grote eieren
* 20 gram cacao
* 40 ml. rode voedigsmiddelenkleurstof (te koop bij toko's)
* 1 theelepel vanille-essence
* 300 gram bloem
* 1 theelepel zout
* 240 ml. karnemelk
* 1 eetlepel witte wijnazijn
* 1 theelepel natriumcarbonaat

Voor het glazuur:
* 100 gram zachte boter
* 600 gram poedersuiker
* 250 gram Philadelphia (of een soorgelijke cream cheese)

Verwarm de oven voor op 190°C. En doe de muffin-papiertjes in een muffin-bakblik.
Stop de boter & het suiker in een grote kom & mix hem met een mixer tot hij zacht & bleek geworden is. Breek de eieren één voor één boven dit mengsel & meng ze er goed door. Mix in een apart klein kommetje de cacoa, de kleurstof & de vanille-essence goed door elkaar & meng dit mengsel vervolgens door het mengsel in de grote kom.
Zeef de bloem met het zout in een andere kom & voeg deze in tweeën toe aan het boter/suikermengsel. Doe dit afgewisseld met het toevoegen van de karnemelk. Meng alles goed door elkaar. De mix is nu klaar om in de muffinvormpjes te gaan. Dit kun je het beste doen met een ijsbolletjestang.. Zorg ervoor dat de vormpjes maar voor 2/3 vol zitten. Zet de cakejes in de oven & bak ze 18-20 minuten. Ze zijn klaar wanneer de cake terug veert als je deze zacht indrukt. Laat de cakejes eerst een beetje in het blok afkoelen & zet ze daarna op een rooster om helemaal koel te worden.

Voor het glazuur meng je de boter & het poedersuiker met een mixer op de lage stand door elkaar. Voeg de Philadelphia toe & meng verder tot je een gladde massa hebt. Bedek (als ze helemaal afgekoeld zijn) de cakejes (behalve 1)met 2 eetlepels glazuur & maak de oppervlakte glad met een paletmes. Het cakeje dat je niet geglazuurd hebt, kun je verkruimelen in een keukenmachine & met deze kruimels kun je de cakejes versieren. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten