maandag 12 september 2011

Djuvecrijst

Geen idee waar dit recept vandaan komt. Of hoe het smaakt als het klaar is, maar ik ga het volgende week maar eens maken. Dan kan ik jullie er meer over vertellen.

Djuvecrijst

Ingrediƫnten
3 uien
3 teentjes knoflook
250 gr risottorijst
1 rode paprika
1 groene peper
1 liter groentebouillon
4 tomaten
1 theel zout
paprikapoeder
2 eetl tomatenpuree
2 eetl boter
peper
1 blikje erwten

Ui pellen en fijn snijden. Knoflook pellen en uitpersen. Paprika schoonmaken en in fijne reepjes snijden. Tomaten ontvellen en in blokjes snijden. Groene peper zonder zaadjes fijn snijden.

Verhit de boter en smoor de ui, knoflook, paprika en groene peper 5 minuten. Voeg de rijst, tomatenpure, zout, tomaat en paprikapoeder toe. Alles omroeren en aanbakken tot alle bakvet is opgenomen door de rijst. Warme bouillon toevoegen en op laag vuur ca. 20 minuten laten garen tot alle vocht is opgenomen. Naar smaak peper en zout toevoegen. Voor het serveren evt. doperwten toevoegen

1 opmerking:

  1. Ga dit recept uit proberen, Djuvecrijst ken ik wel, wordt ook weleens servische rijst genoemd. Ben benieuwd hoe dit recept uitpakt.
    Laat nog wel wat horen,
    groet
    mien

    BeantwoordenVerwijderen